supplementen

groenten

 

  Orthomoleculaire therapie

De orthomoleculaire voedingsleer bevordert de gezondheid door de lichaamscellen te voorzien van optimale hoeveelheden van alle vitamines, mineralen en andere noodzakelijke voedingsstoffen.

Deze voedingstoffen heeft het lichaam nodig om zich te herstellen van bovenmatige inspanning of stress, virale of bacteriële infecties of andere ziekten die het lichaam uit balans brengen.  

Na gericht onderzoek van de klachten, kan de orthomoleculaire therapie het lichaam ondersteunen door middel van voedingsadviezen en het geven van specifieke, nauwkeurig op de klachten toegesneden supplementen.

Orthomoleculaire supplementen hebben een veel hogere doseringsgraad dan gebruikelijke vitaminepreparaten. De supplementen worden ook preventief toegepast.


 

De therapie is geschikt voor (kleine) kinderen, jongeren, volwassenen en ook voor ouderen.

Het eerste consult kent een grondig intake gesprek.

Gezonde voeding is een goede manier om voldoende nutriënten binnen te krijgen. Waarom dan toch extra vitaminen en mineralen innemen?
Het voedingsgedrag in het algemeen en de kwaliteit van de voeding zijn dusdanig achteruit gegaan dat er toch een gebrek kan optreden aan sommige nutriënten. Dit komt sterker naar voren tijdens ziekte, operatie of herstel na ziekte.